Ühiskokkamine Eestis elavate srilankalastega
Pühapäeval, 4. oktoobril saavad huvilised kaasa lüüa sri lanka rahvusroogade valmistamisel. Saduküla koolimajas toimuvale kokkamispärastlõunale tulevad külla Sri Lankast pärit kokad Mariya ja Ananthan, kes täna elavad Tallinnas. Üritusel osaleb ka Mariya ja Ananthani poeg Niharlsan, kes on Eesti Maaülikooli esimese kursuse tudeng. Üheskoos valmistame lõhekarrit riisiga, baklažaanirooga ja srilankapärast chai teed. Lõunasöögilauas pakume maitsta ka Sri Lanka maiustusi. Kõik üritusel osalejad saavad proovida oma nime tamili keeles kirjutada.
Saduküla koolimajja tuleb seekord rääkima ka ajakirja Estonian World peatoimetaja Silver Tambur, kes 2013. aastal elas viis kuud Sri Lanka Tamili piirkonnas (saare põhjaosa), Jaffna lähedal. See on Sri Lanka kodusõjast (1983–2009) laastatud piirkond, kuhu tavaturistid enamasti ei satu. Üritus koos lõunasöögiga kestab umbes kaks ja pool tundi ja on tasuta. Kokkamine ja söök on kõigile tasuta! Kuna kohtade arv on piiratud, palume end registreerida pille.tutt@gmail.com, 5211967.